Autor Tema: Sto trenutno citate?  (Posjeta: 896 )

Offline Rockey

• Padobranac
  • *
Odg: Sto trenutno citate?
« Reply #25 : 29-03-2007 (13:32) »
Čekaj! Nešto mi danas perceptori love još sporije no inače, da li vrijeme, štoli već.  :mad0218:
Dakle, s preostalih deset... na prsima... ili možda misliš na prstima?!

Offline Orestes

• Znatiželjan
  • **
« Reply #26 : 29-03-2007 (13:58) »
prsima.

breastplate  gdje obicno stoji svih 12...pa i Urim i Tumim. :rolleye0013:
People Wear Fur Just To Piss Off Animal Rights Activists

Offline Rockey

• Padobranac
  • *
« Reply #27 : 29-03-2007 (14:09) »
Misliš, under breastplate.... eh, blaženog li mista  :rolleye0013:

Offline blah

• Padobranac
  • *
  • Spol: Muški
« Reply #28 : 03-04-2007 (12:14) »
Ja upravo čitam, i to mi je drugo čitanje Pjesme Vatre i leda od Gerorge R. R. Martina, drugu knjigu iz tog serijala pod naslovom ''Clash of Kings.

svima koji su ufurani u fantasy i političku dramu, intrigu, sex, rat... preporučam ovu knjigu, jer ona ima sve! definitivno najbolja knjiga koju sam ikada pročitao! Tolkien sa svojim gospodarom prstena je slikovnica za predškolsku djecu naspram ove knjige  :tongue0011:
''We live in a time of revolution
We swim the silent seas of sanity gone'' Nevermore

Offline etna

• Znatiželjan
  • **
« Reply #29 : 03-04-2007 (14:24) »
Sven Hassel - Krvavi put smrti. Sven Hassel je bija vojnik u nacistickoj Njemackoj i piše svoje doživljaje. 

...čita sam to davno ima mislim 8-9 svezaka...bio je u kaznenoj postojbi, lako probavljivo štivo...

Offline MARTIN

• Padobranac
  • *
« Reply #30 : 08-04-2007 (22:21) »
Ja sam sada na tretmanu "RUSKIH KLASIKA". Nabokov, odabrane i druge pripovjetke na njemackome. OBECAO SAM SEBI DA VISE NIKADA NECU CITATI SLAVENSKE AUTORE PREVEDENE NA GERMANSKE JEZIKE......!!!
Bilo je to jos prije tridesetak godina. Nisam odrzao obecanje. LJUDI TO JE GROZNO. Vjerujte meni i nemojte ni pokusavati. Vjerujem da to treba biti vec zbog razmjene medju kulturama.
Sada ipak znam da prevodi nisu moguci.

MARTIN
Volim ljude dobre volje i ne jedem ih zive. Cini dobro i druge nagovaraj da to isto rade.

Offline andromeda_prava

• Andromeda was here
  • Padobranac
  • *
  • Spol: Ženski
« Reply #31 : 14-04-2007 (15:25) »
Uh, skoro sam pročital jednu knjigu koju ne preporučam nikome. Naslov intrigantan i poziva na čitanje, a  unutra katastrofa. autor: Ranko Matasović: Kamen kraljeva ( srednjevjekovne irske sage). Ma to je pokušaj prevođenja originalnih irskih mitova i legendi. Ali naš autor je prevodio sa prevoda na njemačkom jeziku, i nešto malo iz originala, koje naravno ne razumije jer su pisani na staroirskom. Ma hrpa smiješanih pjesama i pripovijedanja, sa vrlo vrlo lošom obradom...... jednom riječju - nešto strašno ( hehehe, znam da su dvije riječi)
Inače ja volim irske legende i ova me knjiga užasno razočarala.

Sad sam se napokon uhvatila one razvikane "Povjesničarke" Elizabete Kostove. Za sada mi se stil ne dopada previše, ali budemo vidjeli. Tek sam počela, pa javim jel valja.

Inače, imam užasno visoke kriterije za pisanu riječ, pa ne uzimajte mene previše za preporuku.

Offline Rockey

• Padobranac
  • *
« Reply #32 : 28-05-2010 (12:03) »
Richard Feynman - Vi se sigurno šalite, gospodine Feynman

Recenzije kažu:
'Prvo hrvatsko izdanje knjige koja već 22 godine oduševljava svakoga tko je čita u brojnim izdanjima i na brojnim jezicima diljem svijeta. Feynman (1918-1988) je legendarni znanstvenik, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, no ovo nije knjiga o fizici. S podnaslovom "Pustolovine jednog znatiželjnog karaktera", ova knjiga pršti energijom, anegdotama i životom. Sjajna uma i duha, vječiti skeptik, duhovit, strastven, Feynman obara stereotip o dosadnom znanstveniku. Njegovi studenti su ga obožavali, žene također. JOŠ NISTE ČITALI FEYNMANA? Sad je prilika da ispravite propušteno!'

Osobno:.... pretpostavljam da mu je prezime očevo, a ime nadjenuto od strane roditelja. Majka je htjela da se zove Sergej, no otac je, izgleda, bio jak. I mnogo je pio. Osim što je svirao bongose i odlazio u strip klubove da na salvetama crta aktove plesačica, čovjek je napušen primio nobelovu nagradu za fiziku te protokolarno otplesao rundu sa švedskom kraljicom. Dovoljno.

Offline Orestes

• Znatiželjan
  • **
« Reply #33 : 24-08-2010 (22:37) »
gle! Rock-ey is alive!  :sign0077:

a citam, ono,stalno ...  David Nichollis/One Day

* pffffff   praznog li forumaaaaaa
People Wear Fur Just To Piss Off Animal Rights Activists